Våre digitale tjenester

Som låner hos oss får du gratis tilgang til digitale bøker, lydbøker, aviser, tidsskrifter og filmer. I mange av tjenestene logger du inn med ditt nasjonale lånekort. Her kan du se hvordan du får lånekort. 

 

Avistjenesten
Nasjonalbibliotekets avissamling er så godt som komplett fra 1763 og fram til i dag. Samlingen består av ca 50 000 bind, og inneholder både riksaviser og lokalaviser. Hele samlingen er tilgjengelig på lesesal i Nasjonalbiblioteket. Noen aviser kan også vises fram gratis i alle norske bibliotek.

 

Biblioteksøk
Via biblioteksøk kan du låne litteratur fra alle norske bibliotek, og du får direkte tilgang til litteratur som er digitalisert hos Nasjonalbiblioteket.

 

Bookbites
Du kan låne gratis e-bøker til telefon og nettbrett. Last ned gratis-appen Bookbites. I Bookbites finner du både romaner og fagbøker, lesestoff for barn og voksne, og lydbøker.

 

Filmbib
Filmbib gir deg gratis tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via det nasjonale lånekortet. Du finner filmene i appen Filmbib eller via nett.

 

Frie e-bøker
Det finnes mange nettsider som har e-bøker en fritt kan lese på nett eller laste ned. Hos Bergen bibliotek finner du en god oversikt, spesielt for norsk innhold. Hos Internet archive finner du mye fritt innhold, inkludert lydbøker. Det meste er på engelsk, men du finner også innhold på andre språk.

 

Idunn
Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

 

Libby
Med appen Libby kan du låne og lese engelske e-bøker og e-lydbøker på smarttelefon og nettbrett. Libby er gratis og gjør det er enkelt å komme i gang for nye brukere. Hvis du ønsker, kan du også få tilgang via PC. 

 

Lovdata Pro
Lovdata Pro er Lovdatas betalingstjeneste for tilgang til rettsavgjørelser og andre rettskilder. Her kan du søke i flere hundre tusen rettsavgjørelser. Bibliotekversjonen av Lovdata Pro er gratis og tilgjengelig fra bibliotekets lokaler.

 

Nettbiblioteket (Nasjonalbiblioteket)
Alt som gis ut i Norge skal avleveres til Nasjonalbiblioteket for bevaring. På Nasjonalbibliotekets nettbibliotek kan du søke i bøker, aviser, bilder, kart, tidsskrift, brev, noter, plakater og mer. Mye av dette får du full tilgang til fra egen skjerm. Noe får du bare tilgang til hvis du er på et bibliotek. Du kan lese mer om hvem som har tilgang til hva på denne siden. Åndsverkloven gir digital tilgang til pliktavlevert materiale for forsknings- og dokumentasjonsformål i norske folkebibliotek. Du kan lese mer om ordningen her. Ta kontakt om det er noe du trenger tilgang til!

 

Pressreader
Gjennom Pressreader-appen kan du lese aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk, inkludert mange norske lokalaviser. Last ned appen Pressreader til telefon eller nettbrett og kom innom biblioteket. Da får du gratis tilgang i 7 dager.

 

Youtube
Følg oss på youtube-kanalen til Vestby kommune kultur. Her finner du bokanbefalinger, lesestunder og annet gratis innhold fra oss på biblioteket.

 

Verdensbiblioteket
I Verdensbiblioteket finner du e-bøker for voksne og barn på arabisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, persisk, somali, tigrinja og tyrkisk. Vi har også et lite utvalg lydbøker på arabisk og persisk. Verdensbiblioteket er gratis å bruke og åpent for alle i Norge, så lenge du besøker siden fra en norsk IP-adresse.

 

 

 

 

Søk

Språkvelger